Jim Elliot


Het was in het jaar 1956. Vanuit de hete jungle van Ecuador verbreidde het nieuws zich over de wereld dat vijf jonge Amerikaanse mannen genadeloos gedood waren door leden van de Auca-stam (nu bekend als de Waodani). De jongemannen waren op pad gegaan om dit volk te dienen en vriendschap te sluiten. Die schijnbaar zinloze tragedie van een halve eeuw geleden is een inspirerend wonder geworden nu diezelfde stamleden vrienden zijn geworden met de familieleden van degenen die ze gedood hebben! Dit is het verhaal van een van die moedige Fakkeldragers – Jim Elliot.
Tijdens zijn jeugd vertelde Jim Elliot al het evangelie aan mensen die het nog nooit gehoord hadden. Maar dat was nog niets vergeleken bij de gevaren en uitdagingen die hem te wachten stonden in de jungle van Ecuador. De Auca-stam, die ver weg in het oerwoud woonde, stelde zich argwanend en vijandig op tegen elk vriendschappelijk gebaar van vreemdelingen. Zouden Jim en zijn medezendelingen in staat zijn om die vijandelijke muren neer te halen en het licht van het geloof te ontsteken onder dit wilde volk, dat vastbesloten was elke indringer aan te vallen?

Video


Loading…
Loading…
Stacks Image 257
Stacks Image 254


De Afrikaanse jongen die een hele generatie inspireerde


Stacks Image 275
Stacks Image 272
Stacks Image 262
Stacks Image 259In deze aflevering volgen we Jim op zijn avonturen vanaf zijn jaren op de universiteit tot aan zijn werk in de jungle. Het laat jongeren zien hoe hij zijn geloof in daden omzet, als hij door God geroepen wordt om het schijnbaar onmogelijke te doen.


Screenshots


 • Stacks Image 344

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 345

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 346

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 352

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 355

  Caption Text

  Link


Bekijk ook andere Fakkeldragers